Het ontstaan van onze club

Op 12 april 2003 is het startschot gegeven voor de oprichting van het Chapter. Met 8 personen bij elkaar gezeten, genietend van de gastvrijheid van Motoport Goes, om de stand van zaken te bespreken en de route te bepalen.

Voorafgaand aan deze meeting was er in maart al het eerste contact geweest tussen Willem Harms (nu erelid) uit Hellevoetsluis en Leen de Best (nu erelid). Er was ondertussen een lijst met 126 Harley rijders en rijdsters in Zuid West Nederland samengesteld die wij bijna allemaal aan de lijn hebben gehad. Afgesproken werd om deze mensen te bellen om zo de interesse te peilen voor een Harley-Davidson Chapter verbonden aan de dealer te Goes. En dat zag er goed uit.

Voor zaterdag 7 juni 2003 werd er een informele bijeenkomst uitgeschreven. Iedereen werd aangeschreven en was welkom. Tijdens deze meeting zijn er afspraken gemaakt om tot een stukje organisatie te komen van waaruit we verder konden gaan bouwen. Het eerste bestuur was een feit: Charles Verbeek als Secretary, Ron Bongers als Treasurer en Leen de Best als Director.

Het Chapter groeide voorspoedig. Zondag 21 september 2003 was de tweede Ride-out met een “ Toertje Zeeland “, met 35  Harleys.

Door de HOG werden wij uitgenodigd om de Chapter Officers meeting op 10 november 2003 in Rosmalen bij te wonen. Een uitstekende gelegenheid om, naast de informatie die op deze dag behandeld werd, in de wandelgangen met soortgenoten van gedachte te wisselen en wijzer te worden.

Op 15 december 2003 kregen wij bericht van de HOG Benelux, dat het Chapter een feit was en onze naam ter goedkeuring bij de HOG was voorgelegd.

Op 11 februari 2004 kregen wij van de European Communications Manager & UK Representative Jeremy Pick, het officiële bericht dat Harley Owners Group The Delta Chapter, Holland #7228 “ is now in the system and ready to go”!

Als het mei 2012 is, zijn er diverse bestuurswisselingen geweest.  Dit is uiteraard een gezond proces, nieuwe mensen die de kar gaan trekken en dus nieuwe ideeën.

In 2019 het shield voor het 15 jarig bestaan ontvangen, iets om trots op te zijn. 

Ook is in 2019 het ledental flink afgenomen door het verplichtte lidmaatschap van de HOG. Op de ALV is dan ook besloten om dit niet meer verplicht te stellen voor de leden. Wel uiteraard voor de officers! Het gaat tenslotte om onze motoren en het samen rijden van vele mooie ritten. Een aantal oud-leden zijn gelukkig weer terug gekomen en in 2020 kunnen wij ook weer een aantal nieuwe leden verwelkomen. 

Ook voor 2020 hebben wij een aangepaste activiteitenagenda samengesteld met weer een aantal Chapter ride outs in Zeeland, soms Brabant en België. Ook het Chapter weekend staat op de agenda in augustus met een weekend naar Valkenburg. Ook wordt ieder jaar een BBQ met de partners georganiseerd.

Iedere eerste zaterdag van de maand een Chapter middag.

Het Delta Chapter is een leuke club om bij aan te sluiten. Als leden hebben wij de gezamenlijke passie, de Harleys. Meedoen met ritten is erg leuk en is het genieten. Bij Delta Chapter Holland zijn er geen verplichtingen, als je tijd en zin hebt doe je mee aan de activiteiten.

Tot ziens binnenkort!