Hd6 Hd2 Hd4 Hd7 Hd3 Hd5

Ontstaan Chapter

Het startschot om tot de oprichting van een Chapter te komen is gegeven op zaterdag 12 april 2003. Op dat moment zijn wij met 8 mensen bij elkaar gekomen, genietend van de gastvrijheid van MotoPort Goes , om de stand van zaken te bespreken en te overleggen hoe de route voor het verder gaan er uit zou moeten zien.

 

Voorafgaande deze meeting was er in loop van maart het eerste contact geweest tussen Willem Harms te Hellevoetsluis en Leen de Best.
In mijn enthousiasme was ondertussen een lijst met 126 Harley rijders en rijdsters in Zuid West Nederland samengesteld die wij bijna allemaal aan de lijn hebben gehad. Willem boven de Oosterschelde, de rest was het pakkie an van Leen. Wij spraken af mensen te bellen om zo de interesse te peilen voor een Harley-Davidson Chapter verbonden aan de dealer te Goes. En dat zag er goed uit.

Voor zaterdag 7 juni 2003 werd er een informele bijeenkomst uitgeschreven. Omdat er ondertussen zeer veel E-mail adressen bekend waren is iedereen aangeschreven en was welkom. Tijdens deze meeting zijn er afspraken gemaakt om tot een stukje organisatie te komen van waaruit we verder konden gaan bouwen. Hieruit zijn ook de Primary Officers gekomen, Charles Verbeek, Secretary, Ron Bongers, Treasurer en Leen de Best, Director. Willem ambieerde geen functie. Tot dan trok hij stevig aan de kar.

Het Chapter groeide voorspoedig. Er waren zeer snel  33 positieve aanmeldingen binnen.
Zondag 21 september 2003 was de tweede Ride-out “ Toertje Zeeland “. Er was een deelname van 35 Harleys. Kippenvel voor de initiatiefnemers, want dit was een beloning voor de gedane moeite en een stimulans om door te gaan.

Zaterdag 18 oktober 2003 waren we als bestuur weer bijeen bij MotoPort Goes. Uit de aanwezigen waren er een aantal bereid de kar te gaan trekken voor wat betreft ‘de activiteiten’.
Door de HOG zijn wij uitgenodigd voor de Chapter Officers meeting op 10 november 2003 in Rosmalen. Als Director van de Chapter i.o. is Leen hierbij aanwezig geweest. Een prima moment om, naast de informatie die op deze dag behandeld werd, in de wandelgangen met soortgenoten van gedachte te wisselen en wijzer te worden.

22 november, de volgende bijeenkomst. Tijdens deze meeting is met meerderheid van stemmen onze ‘ DELTA CHAPTER HOLLAND ‘ aangenomen. Het jaar van voorbereiden was bijna achter de rug. In 2004 gaan we voor de officiële status.
Op 15 december 2003 kregen wij bericht van de HOG Benelux, dat het Chapter een feit was en onze naam ter goedkeuring bij de HOG was voorgelegd.

Op 11 februari 2004 kregen wij het bericht van Jeremy Pick, de European Communications Manager & UK Representative, dat Harley Owners GroupThe Delta Chapter, Holland #7228 is now in the system and ready to go!

Inmiddels is het mei 2012.  Het Bestuur is een aantal malen geheel vernieuwd -nog met dank aan alle voorgaande bestuursleden voor hun inzet!- en het Chapter draait goed. Het aantal leden groeit langzaam maar zeker. Zoals in iedere vereniging vallen er af en toe ook wel af natuurlijk maar per saldo komen er toch steeds meer bij.

De activiteiten agenda staat altijd vol met over het hele jaar zo'n zes Chapter ride-outs in Zeeland, soms Brabant en Belgie, met iedere eerste zaterdag van de maand een Chapter middag, een lang weekend weg naar de Champagne streek en nog veel meer.

Het Delta Chapter is de club om bij aan te sluiten als je op z'n tijd wil genieten van een rustig ritje, als je veel wilt lachen, niks moet en veel mag en je de kleine eigenaardigheden van Harleys voor lief neemt en daar van weet te genieten. Kortom doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Tot ziens binnenkort!