Hd2 Hd7 Hd5 Hd4 Hd6 Hd3

Verslag DCH chapterweekend

Beste Harleyvrienden,
Liefde en vriendschap zijn prachtig en in een Harleyweekend, fantastisch! Dichtbij elkaar komen verhalen los, mensen verbinden.
Het verhaal van vrijdag overdag was HEET (minimaal 37 graden), respect om dan toch nog een mooie rit te maken. Jammer genoeg konden we daar zelf niet bijzijn, tja, werk… Onze avondrit was Héél Warm en stond in het teken van zoeken naar de rode bloedmaan. Maar nee hoor, overal om ons heen horizon en heel veel lucht, maar geen maan. Jammer! De rit (ondanks file, hete föhn en een gebraden enkel) vlot en het welkom van de elf in Eifelhotel Malberg geweldig! Zo wil je thuiskomen. Ons eten heerlijk, de avond geweldig en als toetje toch nog het allerlaatste stukje maansverduistering vanachter de berg.
Eigenaars Ronald en Gret’l hadden geÏnvesteerd in nieuwe matrassen, heerlijk geslapen. Zaterdag natürlich dé rit. Jos van Els reed voor. Meteen al 9%, 11%, 13%, hoog-laag. Veel gaten in het nog natte wegdek van soms amper 2 auto’s breed, Strassenschäden! Haarspeldbochten en de zon tussen de bomen. Het leek de Tour de France wel: perfect voor een echt Harleyhart!
Het leven gemoedelijk in de kleine dorpjes. Himmerath, Niederscheidweiler, allemaal keurig aangeveegd. Verder wijdse natuur, dichte bossen en regelmatig uitzichten… poewee!
In Hontheim zelfs nog even off-road… en weer terug. Het bord “doodlopende weg" bleek dus toch waar. Na weer veel bossen (geweldig) stop in de Elfenmühle, fotomomentjes en veel koffie en spa voor onze nadorst. Zell, Behrlingen, de prachtige Moezel, letterlijk o-ve-ral druiven. Traben-Trabach: lunch in de Vier Löwen. We zaten net op het terras toen de door Jos keurig geplande stortbui kwam. Gauw droog binnen en even later weer lekker buiten eten. Terug op de motor: Weingut, Weinkeller, Weinhotel, Weinstube, Weinrestaurant, Weingasthaus, Klosterwein….. De Hochmoselbrücke net na Ürzig  indrukwekkend: de overspanning van 1702 m na veel jaren nu bijna klaar. De hoogste pijler is 150 meter! Daaronder ben je toch maar een stipje met je Harley. Getankt, tijd voor een ijsje en zurück naar het gastvrije hotel op de heuvel tussen Malberg en Kyllburg met prachtig zicht op het kasteel en die twee dorpjes links en rechts onder ons. Voor de barbecue nog even de altijd leuke groepsfoto! Op het terras Ronald in een “vurige” outfit in voorbereiding. Weer een fijne avond, met veel lachen en prachtige gesprekken. Volgens mij werkt een Chapterweekend beter dan ontgroenen om vrienden voor het leven te worden.
Na een goede nachtrust, ontbijt en een heel warm afscheid vertrokken we met kleine oogjes onder een aangenaam wolkendekje weer richting Nederland. De snelle groep vroeg, de achteraankomers relaxed via Luxemburg: Echternach, het Müllers- en Blumental (aanrader!) en lunch in Esch-sur-Süre. Wat een topweekend!!! Organisatoren, hartelijk bedankt!!!
Jos en Marina