Hd6 Hd7 Hd2 Hd3 Hd4 Hd5

Verslag van onze kerkenrit met jaarlijkse bbq (7 juli 2018)

Beste Chapterleden: Verslag van onze kerkenrit met jaarlijkse bbq (7 juli 2018) 

Op de Harley naar de kerk, mooi! Niet ineens devoot, maar vooraf aan onze jaarlijkse barbecue een mooie rit langs allemaal “-kerk”dorpen. Leuk thema! Welkom ook aan 2 nieuwe leden: Wim en Carolina uit ('t) Lewedorp, ze reden al mee met de avondrit.

Het was heerlijk zomerweer. Onze eigen Harley nog warm van een topvakantie, ruim 4400 km naar o.a. Corsica (een aanrader!). Start met 10+3 Harleymannen en -vrouwen bij Motoport. Meteen al nummer 1, ’s-Heer Arendskerke, waar rond de kerk een dorpsfeestje aan de gang was. Net buiten het dorp op een veld mensen met modelvliegtuigjes. Dit bleek achteraf een uniek gebeuren, namelijk het EK in de F3CN Euro Heli Series Calender, georganiseerd door Modelvliegclub Delta. Die dingen kosten zo’n € 3000 en maken spectaculaire vluchten. Het is warm met een aangenaam windje. We zien parachutespringers, een wilde wei met paarden. Het Waterpark Veersemeer (lelijk), de Oranjepolderseweg (mooi). Rechtsaf, linksaf. Nummer 2! Via de Dorpsstraat Kleverskerke in en weer uit. Een lief dorpje tussen het groen.
We houden de nieuwe luxe huizen van Arnemuiden links, even door het dorp, de enorme witte hortensia naast Spoorzicht, prachtig. Nog even vrolijk toeterende dames op zwart-groene scooters, een soort moderne variatie van de Solex. Snel stukje snelweg achterom Middelburg, broembroem in het aquaduct Dampoort, blijft leuk! Jos rijdt ons langs "de Jonge Johannes” naar nummer 3: Serooskerke. Ook hier groot feest. De klederdrachten zijn uit de kast gehaald, ringrijden, braderie, de brandweer in actie, kortom: Stroskerksedag. We rijden eruit en via de andere zijde weer in, langs het beeld van de twee halve paarden op een munt. Daar zit een mooi verhaal achter van een pot met gouden munten, echt gebeurd! Nummer 4 is Grijpskerke, roodwitte koeien en oude trekkertjes. We rijden langs vlas, slaan Mariekerke over en gaan naar nummer 5: Meliskerke. Ook in Melis wordt ringgereden. Aagtekerke de 6e -kerke, elk najaar hét pompoenendorp. Door St. Jan ten Heere en rechts de Baaiweg in. Veel vakantiedrukte voor zo’n smalle weg! Gaan we de zee zien?? Nee, we blijven onderaan de dijk. Nog zo’n leuk trekkertje en dan toch de zee! De Westkaap langs, Westkapelle in. Het lijkt wel of heel Walcheren feest; hier gaaischieten en kermis, een gebeuren waar heel het dorp ieder jaar naar uitkijkt. ’t Is net pauze bij de “haoieschieters”, de tronken zijn nog heel. Pas ’s avonds zijn die eraf en stoppen ze met schieten, het drinken gaat dan nog even door… We zeggen de statige vuurtoren gedag...langs Het witte schip... De Meeuwen... Vakantiedorp Zoutelande. Boudewijnskerke had er nog tussen gekund. Niet erg, het is warm en we krijgen zin in een biertje. Via de Langendam nog door Biggekerke, dorp 7. De tijd lijkt hier een beetje stil te staan. We slaan af: Groot Valkenisse, hier moeten we zijn!! Een warm welkom door de andere leden. Onze Harley's mooi voor het gezellige restaurant in de duinen geparkeerd, nog even op het springkussen en met 21 aan tafel. Drinken, proosten, lekker eten.

Mooi weer, een leuke rit, heerlijk eten... wat wil je nog meer? Niks, het was prima! Jos en Bas, erg bedankt voor de organisatie, het was weer top!!

Jos en Marina