Hd3 Hd6 Hd5 Hd7 Hd2 Hd4

Verslag ride out 16 juni "de Zeeuws Vlaanderenrit"

Beste Chapterleden: verslag van de ride out 16 juni, de Zeeuws Vlaanderenrit!

Zeeuws Vlaanderen! Wat een prachtig stuk Zeeland en zo dichtbij. Leuk weer eens die kant op te gaan, verveelt nooit. We hadden er zin in, de 15 motorvrouwen en -mannen met 4 genietende achteropzitdames.
Met veel genoegen verwelkomden we ook een nieuw lid: Lucien Terweijden. Lucien, van harte welkom bij de club!

Heel Zeeuws Vlaanderen staat momenteel op “knoppen”: jong groen, aardappels, boontjes, maïs, gerst, tarwe. Maar mijn hart ging open bij het zien van mijn oude liefde: VLAS! Wat een prachtgewas is dat toch. Een kleur groen anders dan alle groen, een zijdezacht kleed in het landschap. We waren eigenlijk net een weekje te vroeg. Nog een paar zonnetjes en dan gebeurt het: het groen verandert in een zacht wiegend, blauw veld: prachtig! Zeeuws Vlaanderen is dé plek in Nederland waar nog vlas geteeld wordt. Een moeilijk gewas om te verbouwen, maar uiteindelijk wordt het na gezwingeld en gehekeld te zijn tot linnen, lijnolie, sigarettenvloeitjes, kleding, touw, isolatie, brandslangen en grondstof voor cosmetica, geneesmiddelen, auto's en vliegtuigen. Allemaal uit die fijne stengeltjes met hun goudgele bolletjes! Dreischor (Dreister) heeft trouwens elk jaar een superleuke vlasdag (dit jaar op 18 augustus a.s.).

Afijn, de rit dus! Verzamelen bij de Mac Terneuzen, kuskus, nog even bakje koffie en op weg. Allereerst door het miniplaatsje Mauritsfort, waar wij onlangs zelf in de leuke theetuin aan de dijk wat gedronken hebben. Philippine, restaurant aan restaurant: niet zo gek in hét mosselcentrum van Zeeland. Boekhout, Watervliet, een bord naar de Maagd van Gent (wie zou dat zijn??), door Waterland Oudeman, waar je in De Roste Muis goed kunt eten. Sint Laureins, 'Sinte Kruus’ en Aardenburg met een rommelmarkt tot in de kleinste straatjes, alles afgezet, waardoor wij een heen-en-weertje in de Kalverstraat hadden! Door! Sluis. Het is altijd druk daar. We nemen stapvoets de winkelstraat, ja inderdaad drukdrukdruk….), rustig Sint Anna ter Muiden, Retranchement. Wat een hoop herinneringen komen boven. Camping de Wildhof bestaat niet meer en het is ook jaren geleden, maar de herinneringen zijn vers. In 25 jaar heb ik hier honderden kilometers gefietst met veel, heel veel pubers. Naar Sluis, het Zwin, het zwembad van Aardenburg, het landbouwmuseum met die enthousiaste man, langs het kanaal naar Brugge met als vaste stop dat leuke café in Damme…… Je hebt geen idee hoeveel leuks en moeilijks er met fietsen en pubers aan de hand kan zijn…..Kamperen, iedereen zelf koken, de echte disco op het eind. Fijne tijd.

TERUG...: Rinus en Addie hebben mooie weggetjes uitgezocht, soms tikkie terug, af en toe de kasseien (bijna) echt België. Nog steeds bewolkt, maar toch lekker. Jos na Sluis nog even een standaardveer-momentje (met dank aan onze Handige Hetty vlug gefikst!).
De lunch in Cadzand-Bad bij “Il Gabbiano" gezellig en lekker, veel babbeldebabbel, we leren elkaar steeds beter kennen, fijn.
Op de terugweg nog een paar onverwachte wegomleggingen, waar Rinus gelukkig weer de juiste route vond. De Groe, Schoondieke, de rotonde. Een leuke rit. Nog even uitzwaaien voor en na de tunnel, weer ieder zijns weegs. Fijne dag. We zien elkaar graag weer op de barbeque op 7 juli. Wij nu eerst Corsica…morgen weg, joepie.
Addie en Rinus, bedankt voor deze leuke rit!

 Jos en Marina