Hd5 Hd3 Hd6 Hd4 Hd2 Hd7

Verslag 1e ride-out 2018 out dealer Rotterdam

14 April 2018 - 1e ride-out door de Jossen!

Beste Chapterleden!!

Jaja, we mochten eindelijk weer na die lange koude winter! Vandaag een proberend zonnetje, net lekker, de Jossen voorop. Jos en Jos gaan richting Noord!

Veel enthousiastelingen, altijd leuk. 18 blinkende motoren, 22 man/vrouw. Welkom aan gastrijder Serge uit den Belgique, tijdelijk kampeerder in Wemeldinge en fervent Harleyrijder.
Eerst maar eens een stuk A58 om op te schieten. De vele roofvogels langs de snelweg verraden dat de winter nog maar net over is. Zuidelijk Zeeland toch altijd net een stukje warmer en dus (vooral langs de snelwegen) meer voedsel. Onderweg langs de vaste ijkpunten: de reuze-melkbussen bij Wouw, het overgebleven kapelletje als rustpunt tussen de industrie bij Borchwerf, het bruine EI met erachter heel veel (echte) kippen. Boven het Hollandsch Diep wat donkere wolken. Een bijzonder dubbelmonument van Frits van Hall aan de voet van de Moerdijkbrug. 1936 geplaatst bij de oude- en in 1978 herplaatst bij de nieuwe brug, toen verrijkt met oude steunbalken van de eerste brug. “ Het bestaat uit een reliëf van een triomferende vrouwenfiguur voor die Noord- en Zuid Nederland verbindt.” ...en iets met alle provincies… [ meerinfo http://vanderkrogt.net/standbeelden].

Bij Dordt de snelweg af en bij Alblas de polder in. Ik herken een Standaardmolen van ooit het plaatje op de luciferdoosjes. Zwanen, schapen, molens, veel van alles. Overal water en knotwilgen, ook heel veel. Er wordt gevoetbald, gekorfbald, gebouwd, gesjouwd, gefietst, gezaagd, gewandeld, gewielrend. De zon is lekker hier. Mooie bloesem in Bleskensgraaf. Een woonhuis met een glijbaan tot in het water! He IJsclub “De Vooruitgang”, onderdeel van de 75 km lange Molentocht. Kilometers schaatsen door dorpjes waar niemand ooit het ijs stukmaakt, glijden tussen de velden, heerlijk! Ik koester mijn medailles. De hele omgeving is zowel winter als zomer prachtig. Het vele water is geen zee, anders zou hier wonen zeker een optie zijn. In Molenaarsgraaf het bruggetje over en plots heet het Brandwijk, andere gemeente. Een grote poort alvast voor koningsdag, alweer een fuut. Ottoland, Jos wijst: een ooievaar! De weggetjes tussen de "brede sloten" zijn smal. Een gierwagen blokkeert de boel, oei! Terug en flexibel rechtsaf dan maar. Een Oldtimer op de rotonde, Goudriaan.
De Molenroute (of Ooievaarsroute) leidt ons verder naar de Lek. We zien kermis. De beloofde minicruise met de "Zilverstad" naar Schoonhoven blijkt mini-mini. De pont af, de kermis door en "De Veerpoort" in. Leuk restaurant waar we op een verwarmd terras met uitzicht op de Lek heerlijk hebben geluncht.
 
Met volle buik terug het mooie landschap in. Weer broedende zwanen, -meerkoeten. "Gratis tuinadvies op zaterdag", oh, een hinkend lammetje met een zere voorpoot. Haastrecht, Gouda en lekker slingerend langs de Lek over de Schielandse hoge zeedijk oost. Mooie naam en ook leuk rijden! In Moordrecht zwaait een reuzenbaby ons na. Weer over water: dit keer de Hollandse IJssel. Draaidraaidraai…. En ineens bij ons eindpunt: de Harleydealer in Nieuwerkerk aan de IJssel. Groepsfotootje en dan een klein uurtje lekker snuffelen!

De weg terug weer mooi, snelweg en zwaaizwaai tot er maar 4 over waren. Het begin is er: een mooie rit Jos en Jos, en onze achterrijders Bas en Hetty, top, bedankt!

Iedereen graag tot 5 mei (Chaptermiddag) en de volgende rit op 12 mei door Hendrik en Rinus!

Hartleijke groeten,

Marina & Jos