Hd6 Hd5 Hd3 Hd2 Hd7 Hd4

Verslag Ride-out 1 oktober door Hendrik

Verslag ride out, zondag 1 oktober 2017.

 

Bij tankstation De Meeuw verzamelde zich 17 man/vrouw voor de rit, georganiseerd door Rob.

Na zijn praatje, waarin Rob aangaf dat een ongeplande stop mogelijk was, per slot van rekening zijn we geen 20 meer, gingen we van start met 13 motoren en een driewieler.

De route liep over de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden, maar gelukkig zijn alle eilanden inmiddels allemaal met elkaar verbonden door dammen.

De eerste dam, die we tegen kwamen, was de Oesterdam, daar werd de weg in 1989 in gebruik genomen. Deze voerde ons naar Tholen, na een rondje Smerdiek (Sint Maartensdijk) op weg naar Sint Annaland. De geschiedenis van beide dorpen gaat terug tot de Middeleeuwen.

Met Harley geroffel, zoevend over de dijken, door de akkerlanden, waar nog de nodige aardappels gerooid moeten worden. Ik zag in een paars aandoend veld; dichterbij komend, zag ik dat het lupines waren. Ik moest toen onwillekeurig terugdenken aan mijn jeugd, waar deze “oude” techniek van extra stikstof in de grond ook al werd toegepast.

Het weer was ons goed gezind, met van die mooie uitwaaierende wolkenpartijen. Wel veel wind en het bleef verder de hele dag bewolkt met maar af en toe een klein streepje zonlicht.

Hoewel de herfst zijn intrede al had gedaan, waren de bomen nog niet erg verkleurd.

De boomgaarden, daar en tegen, vond ik er maar triest bijstaan, ontdaan van alle vruchten.

Heel af en toe nog een verdwaalde peer.

Verder, over de Philipsdam (1987) naar Goeree Overflakkee. Langs de windmolens van Battenoord, door de polders, waar ook hier weer veel aardappels wachten om gerooid te worden.

Slingerend door het vlakke land (Flakkee!) en via de oude weg naar Stellendam. Helaas hebben ook hier de speedbumps en wegversmallingen, het relaxed rijden redelijk om zeep geholpen.

De dijk af naar het Wapen van Stellendam voor een lekkere en vooral gezellige lunch.

Na de lunch, over de Haringvlietdam (1971) op weg naar Voorne Putten. Met wat gekronkel om de oude vestingstad, Hellevoetsluis, kwamen we op de Kanaalweg Westzijde. Daar, voor het bruggetje, stond hij, de Nestor, Willem Harms, ons toe te zwaaien. Via de buitenwijken van Hellevoetsluis kwamen we in de Zuidlandse Polder, waar windmolens niet echt welkom zijn, als ik de spandoeken moet geloven.  Via Simonshaven en langs de rand van Spijkenisse, op weg naar het pontje, dat ons naar de Hoekse Waard zou brengen. Via het leuke plaatsje Nieuw Beijerland, met zijn kleine haven en verder via Piershil, over en onderlangs dijken, om uiteindelijk via de Haringvlietbrug over te steken naar Brabant. De Haringvlietbrug was geopend in 1964 en was de eerste 10 jaar een tolbrug.

Via Dinteloord richting Steenbergen naar Moerstraten, waar we aankwamen bij ons eindpunt, café Bakker. Na nog wat gedronken te hebben, keerde iedereen huiswaarts.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en uiterst plezierige rit, waarvoor dank aan Rob Woudstra en natuurlijk ook aan de roadcaptains, Rinus Vegt, Mauro Vink en Bas Mieras.

 

PS            Rob, we hebben geen ongeplande stop gehad, betekent dat dan dat we misschien toch nog een klein beetje 20ers zijn?