Hd2 Hd5 Hd3 Hd7 Hd6 Hd4

Verslag verrassingsrit 26-08-2017

Verrassingsrit – 26 augustus 2017

Spannend!! 100 km en kost 7,50? Waar, wat, welke kant dan??? Vooraf al pret; de hele week bestemmingen bedacht. Allemaal fout dus!!

Vanaf Motoport 19 Harleys met 25 enthousiaste leden. Marc en Ellen de Jonge uit Bergen op Zoom al even lid, maar voor het eerst mee, leuk, welkom. Al na de tweede bocht was duidelijk dat onze verrassingsdeskundige Jos Markusse in ieder geval niets richting België had bedacht. Noord werd het!
Mooi motorweer, met 21 graden over de Zeelandbrug, langs de Nobelpoort, Plan Tureluur. Dit enorme natuurgebied is de compensatie voor verloren gegane slikken in verband met de Deltawerken. Bijzonder in het plan is dat is teruggegaan naar een situatie van eeuwen geleden. Oude kreekpatronen zijn opnieuw open gegraven, inlagen, hoogteverschillen en oude karrenveldpatronen zijn weer zichtbaar. Het stikt er van de vogels, een echt mooi gebied. Op Schouwen is trouwens ook het pompoenenfeest weer begonnen, maar stoppen, ho maar! Rechts-rechts richting Rotterdam. We krijgen een vermoeden wat de beloofde “mini-cruise” inhoudt. Op de Brouwersdam zand, zee, zand en nog eens zand, waarschuwingen voor scherpe duindoorns en overal campers. Tot alles weer groen en Omroep Zeeland Radio Rijnmond wordt: we zijn op Goeree.

Voor Rockanje een prachtige bloemenrand langs de hele ventweg. Op de N57 zelf wil een dame op de rotonde ons spatbord meenemen, foei. Stop en plassen tussen de Oost-Europese vrachtwagens. De Brielse Maas over, Rozenburg in, zwaaien naar geel-roze studentfietsers op de Meeuwensingel en... aha, vermoeden juist: onze mini-cruise gaat over de Nieuwe Waterweg. Adrie en Geert moesten hier helaas afhaken. Meteen al een motor-wil-niet-starten-wegens-de-hoge-zendmast-momentje en eenmaal op de pont een onvriendelijke kaartjesverkoper. In Maassluis een bots-bij-stoplicht- en meteen daarna een Harley-standaard-wil-niet-in-momentje… pfff, we hebben betere momenten gekend. Maar ja, zo gaat dat met verrassingen, je weet ze niet van tevoren.
Tijd voor leukere dingen! Maasdijk mooi, veel water, bootjes aan de tuinen. Enorme tomatenkassen. Rechtsaf tussen hoge bomen de smalle Staelduinlaan in tot vrij onverwacht Brasserie De Bosrand! Gezellig (en lekker!) buiten gegeten, enorme geitenkaasburgers, briebroodjes, boerenkroketten en zo. En dan moest de “echte” verrassing nog komen!

Met volle buiken ’s-Gravenzande uit en opnieuw de mooie omgeving in: hier in het Westland vooral enorme bloemenkassen, veel orchideeën. Hoek van Holland, Zekkenstraat, een industrieterrein. Hè? Een industrieterrein?? Verrassing!!! En hoe!
Het museum RockArt is wat ze zelf zeggen: Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek-geschiedenis… Vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock ’n Roll in de vorm van popmemorabilla, beeld, geluid en info. Een feest van herkenning. Poewee, een mond vol, maar het was echt ge-wel-dig! Nostalgie ten top. Shocking Blue, de Top 40, het Veronicaschip. Helemaal voldaan en wat “schatten” rijker rijden we terug langs de witte “festivalkerk” in Maassluis (een tent van God, in 2007 ontstaan uit een fusie tussen twee arme maar creatieve parochies), weer de Koepaardbrug. Afscheid, eventjes afstappen voor de indrukwekkende open Hartelbrug. Zwaai-zwaai! Wat een fijne dag! Iedereen bedankt en in het bijzonder onze verrassingsman Jos. Goed gedaan!