Hd7 Hd5 Hd2 Hd4 Hd6 Hd3

BBQ zaterdag 5 aug 2017

Barbecue bij Rinus!  Zaterdag 5 augustus 2017

Maar eerst nog even een ritje van zo’n 90km door het Zeeuwse land. We verzamelde bij Motoport (wegens vakantie gesloten) en gingen met 10 motoren en 15 man/vrouw op pad, richting de Zeelandbrug. Zonder oponthoud bereikte we de overkant, waar zich Chiel bij ons aansloot.
De route volgde aanvankelijk de Oosterschelde dijk, met als afwisseling door een plaatsje als Oosterland, Via het buurtschap Zijpe, de buitenkant van Bruinisse, langs de Mossel, richting Sirjansland. De weg door het Dijkwater blijft een leuk stukje natuur, dan door de polders naar Zonnemaire.
De eerste keer dat ik deze naam tegenkwam, dacht ik het lijkt wel een verbasterde Franse naam, maar er is niets frans aan. De naam komt van het water dat in vroegere tijden daar stroomde, de Sonnemare.
Vervolgens langs een dijk met een aantal huisjes, die men maar de plaatsnaam “Dijkhuisjes” heeft gegeven. Door naar het oude stadje, Brouwershaven. Leuke oude gebouwen, kleine oude haven en terrassen, maar helaas geen tijd om daar even te stoppen. Wat een afwisseling is het dan als we langs de jachthaven rijden.
We rijden langs de Grevelingen met heel, heel veel speedbumps. Na Den Osse, waar volgens mij meer vakantiehuisjes staan, dan gewone woningen, gaan we via Looperskapelle en Brijdorpe, richting Kerkwerve waar het ongekend druk was. Een uit de kluiten gewassen rommelmarkt of zoiets.
Dan nog een stukje door Schuddebeurs. In de zeventiende en achttiende eeuw bouwden regenten uit Zierikzee hier buitenplaatsen en dat is nu nog hier daar te zien.
Tot slot richting Dreischor, even een kleine toer door het ringdorpje zelf, wat eruitziet alsof je door het openluchtmuseum rijdt.
Eindelijk rond half vijf rijden we bij Rinus en Sylvia het erf op, stallen onze motoren en wachten op de andere gasten om gezamenlijk van de barbecue en van ieders gezelschap te genieten.

Het weer was prima (op een buitje na) en zowel voor (met auto's) als op het erf (Harley's) was het topdrukte daar op Dreischor.
Driekwart van al onze leden hadden het prachtige Duiveland opgezocht voor de jaarlijkse barbecue. Rinus en Sylvia hadden hun "buiten" opengesteld en duidelijk goed voorbereid. Hapjes, drankjes, stoelen (waar haal je er gauw zoveel vandaan?), een tafel vol salades, sausjes. Mijn moeder zou gezegd hebben "Mijn liefje wat wil je nog meer?"  Niks dus, helemaal goed!
Altijd fijn mekaar weer te zien. Na kletsen over Sauerland, mooie ritten, motoren, persoonlijke zaken ...babbeldebabbeldebabbel… het was heel gezellig!
Rinus en Sylvia bezitten een mooi stukje wereld. Aan alles kun je zien dat hier sprake is van zowel liefde voor de plek, technisch inzicht als gouden handjes. En dan die tuin!! Veel maaien, dat wel (zoek eens "Kees van Kooten - Grasmaaier" https://www.youtube.com/watch?v=t5pPRwr6afw - en zie Rinus onder dat petje).
Naast de tuin een prachtige gouden rand waar de zon de akker kust. Op schoot een heerlijk bordje vlees, gebakken op een barbecue om u tegen te zeggen. Wat een ding! Een vliegende schotel met takel. Had iets met de opening van de Westerscheldetunnel... het schijnt dat ze daar nog een tijdje gezocht hebben naar die laatste tunnelbuis… Geintje, maar de barbecue was gigantisch. Zowel het ding als het feest zelf. Daar deed het voorspelde (en gekomen) buitje niks aan af. Dikke complimenten Rinus en Sylvia!
Het was dat de meesten weer huiswaarts gingen, anders had het ongetwijfeld een heftig schuurfeest geworden. Doen we later!
Jos en Marina