Hd7 Hd4 Hd6 Hd5 Hd2 Hd3

Artikelen

verslag 1e Ride-in op 23 maart 2019

23 maart 2019 - Ride-in door Adrie de Winter! 

 

Beste Chapterleden!!

 

En ja hoor, we mochten eindelijk weer na die frisse wintermaanden!

 

Helaas heeft Erik-Jan bij aankomst aan de start door een valpartijtje 5 ribben gebroken.

Was behoorlijk pijnlijk schreef hij ons, Erik-Jan, nogmaals van harte beterschap, dat je snel weer meerijdt! Hetty en Jos M., bedankt voor de hulpdienst!

Marina kon ook niet mee, zij had een valmomentje tijdens het skiën, knieband gescheurd en zo! Ook Marina van harte beterschap, en voor Hendrik en Chiel, spoedig herstel gewenst!

Zo, genoeg uit de ziekenboeg.....

 

Gelukkig wilde mijn nichtje wel mee achterop, de filmpjes zijn van haar!

Welkom aan gastrijder Wim uit Schore, sinds 2 weken bezitter van een mooie Fatboy!

 

 13 ronkende Harleys,  met 11 man/4 vrouw vertrokken met gezwinde spoed de Zuid-Bevelandse polder in. Adrie reed ons voor en heeft ons bijna alle dorpen laten zien.

Gawege, ik had er nooit van gehoord! Oostdijk, met een verwijzingsbord naar het "Industrieterrein".... hoe groot zou dat zijn?

Bij Yerseke rook je de sterk de zee, bij de boerderijen kwamen andere, meer landelijke luchten op je af.....

Er stond nog niet veel in bloei, maar je voelt dat de lente in aantocht is.

Verder door "De Zak" en bij Borssele het café "'t Klompekot" in de hoek van een dijk,

bij velen bekend, beetje apart, maar zeker een bezoekje waard!

Via  nog wat meer kronkelende dijkjes, langs weilanden en boomgaarden kwamen we na ruim anderhalf uur aan bij MotoPort.

Daar werden we door wat andere leden verwelkomd en mochten we genieten van de koffie met heerlijke, bijpassende Harley-taartjes.

Goed om elkaar weer te zien en even bij te praten!

 

 Het begin van het Harley-seizoen is er: Adrie, een leuke rit, top, bedankt!

 

Iedereen graag tot ziens bij de 1e ride-out op zaterdag 13 april door Jos B. en Rinus!

Meer informatie volgt snel.

 

Hartelijke groeten,

 

 Jos Brand

ride out 30 september

Beste Chapterleden!

 

As. zondag is het weer zover, er is een rit uitgezet door Jos Brand,

die ons nader zal laten kennismaken met het mooie Goeree-Overflakkee.

De rit ziet er als volgt uit:

Verzamelen doen we dit keer bij Wendy's, direct aan de noordkant van de Zeelandbrug,

vanaf 10.00 uur, start van de rit is om 10.30 uur, graag met een volle tank.

De lunch zal zijn om ca. 12.30 uur aan de haven van Middelharnis, Eetcafé Quartier Latin, Vingerling 11,

daar kunnen we zo van de kaart bestellen, website:

www.eetcafe-quartier.nl

's Middags maken we het rondje Goeree af en zullen de rit om ca. 16.00 uur gezellig afsluiten onder het genot van een drankje in Renesse.

De weersverwachting ziet er goed uit, willen jullie zorgen voor een lange rij Harley's??

Graag tot as. zondag!

Hartelijke groeten,

Marina & Jos

 

Verslag DCH chapterweekend

Beste Harleyvrienden,
Liefde en vriendschap zijn prachtig en in een Harleyweekend, fantastisch! Dichtbij elkaar komen verhalen los, mensen verbinden.
Het verhaal van vrijdag overdag was HEET (minimaal 37 graden), respect om dan toch nog een mooie rit te maken. Jammer genoeg konden we daar zelf niet bijzijn, tja, werk… Onze avondrit was Héél Warm en stond in het teken van zoeken naar de rode bloedmaan. Maar nee hoor, overal om ons heen horizon en heel veel lucht, maar geen maan. Jammer! De rit (ondanks file, hete föhn en een gebraden enkel) vlot en het welkom van de elf in Eifelhotel Malberg geweldig! Zo wil je thuiskomen. Ons eten heerlijk, de avond geweldig en als toetje toch nog het allerlaatste stukje maansverduistering vanachter de berg.
Eigenaars Ronald en Gret’l hadden geÏnvesteerd in nieuwe matrassen, heerlijk geslapen. Zaterdag natürlich dé rit. Jos van Els reed voor. Meteen al 9%, 11%, 13%, hoog-laag. Veel gaten in het nog natte wegdek van soms amper 2 auto’s breed, Strassenschäden! Haarspeldbochten en de zon tussen de bomen. Het leek de Tour de France wel: perfect voor een echt Harleyhart!
Het leven gemoedelijk in de kleine dorpjes. Himmerath, Niederscheidweiler, allemaal keurig aangeveegd. Verder wijdse natuur, dichte bossen en regelmatig uitzichten… poewee!
In Hontheim zelfs nog even off-road… en weer terug. Het bord “doodlopende weg" bleek dus toch waar. Na weer veel bossen (geweldig) stop in de Elfenmühle, fotomomentjes en veel koffie en spa voor onze nadorst. Zell, Behrlingen, de prachtige Moezel, letterlijk o-ve-ral druiven. Traben-Trabach: lunch in de Vier Löwen. We zaten net op het terras toen de door Jos keurig geplande stortbui kwam. Gauw droog binnen en even later weer lekker buiten eten. Terug op de motor: Weingut, Weinkeller, Weinhotel, Weinstube, Weinrestaurant, Weingasthaus, Klosterwein….. De Hochmoselbrücke net na Ürzig  indrukwekkend: de overspanning van 1702 m na veel jaren nu bijna klaar. De hoogste pijler is 150 meter! Daaronder ben je toch maar een stipje met je Harley. Getankt, tijd voor een ijsje en zurück naar het gastvrije hotel op de heuvel tussen Malberg en Kyllburg met prachtig zicht op het kasteel en die twee dorpjes links en rechts onder ons. Voor de barbecue nog even de altijd leuke groepsfoto! Op het terras Ronald in een “vurige” outfit in voorbereiding. Weer een fijne avond, met veel lachen en prachtige gesprekken. Volgens mij werkt een Chapterweekend beter dan ontgroenen om vrienden voor het leven te worden.
Na een goede nachtrust, ontbijt en een heel warm afscheid vertrokken we met kleine oogjes onder een aangenaam wolkendekje weer richting Nederland. De snelle groep vroeg, de achteraankomers relaxed via Luxemburg: Echternach, het Müllers- en Blumental (aanrader!) en lunch in Esch-sur-Süre. Wat een topweekend!!! Organisatoren, hartelijk bedankt!!!
Jos en Marina
 

Verslag van onze kerkenrit met jaarlijkse bbq (7 juli 2018)

Beste Chapterleden: Verslag van onze kerkenrit met jaarlijkse bbq (7 juli 2018) 

Op de Harley naar de kerk, mooi! Niet ineens devoot, maar vooraf aan onze jaarlijkse barbecue een mooie rit langs allemaal “-kerk”dorpen. Leuk thema! Welkom ook aan 2 nieuwe leden: Wim en Carolina uit ('t) Lewedorp, ze reden al mee met de avondrit.

Het was heerlijk zomerweer. Onze eigen Harley nog warm van een topvakantie, ruim 4400 km naar o.a. Corsica (een aanrader!). Start met 10+3 Harleymannen en -vrouwen bij Motoport. Meteen al nummer 1, ’s-Heer Arendskerke, waar rond de kerk een dorpsfeestje aan de gang was. Net buiten het dorp op een veld mensen met modelvliegtuigjes. Dit bleek achteraf een uniek gebeuren, namelijk het EK in de F3CN Euro Heli Series Calender, georganiseerd door Modelvliegclub Delta. Die dingen kosten zo’n € 3000 en maken spectaculaire vluchten. Het is warm met een aangenaam windje. We zien parachutespringers, een wilde wei met paarden. Het Waterpark Veersemeer (lelijk), de Oranjepolderseweg (mooi). Rechtsaf, linksaf. Nummer 2! Via de Dorpsstraat Kleverskerke in en weer uit. Een lief dorpje tussen het groen.
We houden de nieuwe luxe huizen van Arnemuiden links, even door het dorp, de enorme witte hortensia naast Spoorzicht, prachtig. Nog even vrolijk toeterende dames op zwart-groene scooters, een soort moderne variatie van de Solex. Snel stukje snelweg achterom Middelburg, broembroem in het aquaduct Dampoort, blijft leuk! Jos rijdt ons langs "de Jonge Johannes” naar nummer 3: Serooskerke. Ook hier groot feest. De klederdrachten zijn uit de kast gehaald, ringrijden, braderie, de brandweer in actie, kortom: Stroskerksedag. We rijden eruit en via de andere zijde weer in, langs het beeld van de twee halve paarden op een munt. Daar zit een mooi verhaal achter van een pot met gouden munten, echt gebeurd! Nummer 4 is Grijpskerke, roodwitte koeien en oude trekkertjes. We rijden langs vlas, slaan Mariekerke over en gaan naar nummer 5: Meliskerke. Ook in Melis wordt ringgereden. Aagtekerke de 6e -kerke, elk najaar hét pompoenendorp. Door St. Jan ten Heere en rechts de Baaiweg in. Veel vakantiedrukte voor zo’n smalle weg! Gaan we de zee zien?? Nee, we blijven onderaan de dijk. Nog zo’n leuk trekkertje en dan toch de zee! De Westkaap langs, Westkapelle in. Het lijkt wel of heel Walcheren feest; hier gaaischieten en kermis, een gebeuren waar heel het dorp ieder jaar naar uitkijkt. ’t Is net pauze bij de “haoieschieters”, de tronken zijn nog heel. Pas ’s avonds zijn die eraf en stoppen ze met schieten, het drinken gaat dan nog even door… We zeggen de statige vuurtoren gedag...langs Het witte schip... De Meeuwen... Vakantiedorp Zoutelande. Boudewijnskerke had er nog tussen gekund. Niet erg, het is warm en we krijgen zin in een biertje. Via de Langendam nog door Biggekerke, dorp 7. De tijd lijkt hier een beetje stil te staan. We slaan af: Groot Valkenisse, hier moeten we zijn!! Een warm welkom door de andere leden. Onze Harley's mooi voor het gezellige restaurant in de duinen geparkeerd, nog even op het springkussen en met 21 aan tafel. Drinken, proosten, lekker eten.

Mooi weer, een leuke rit, heerlijk eten... wat wil je nog meer? Niks, het was prima! Jos en Bas, erg bedankt voor de organisatie, het was weer top!!

Jos en Marina

 

Verslag ride out 16 juni "de Zeeuws Vlaanderenrit"

Beste Chapterleden: verslag van de ride out 16 juni, de Zeeuws Vlaanderenrit!

Zeeuws Vlaanderen! Wat een prachtig stuk Zeeland en zo dichtbij. Leuk weer eens die kant op te gaan, verveelt nooit. We hadden er zin in, de 15 motorvrouwen en -mannen met 4 genietende achteropzitdames.
Met veel genoegen verwelkomden we ook een nieuw lid: Lucien Terweijden. Lucien, van harte welkom bij de club!

Heel Zeeuws Vlaanderen staat momenteel op “knoppen”: jong groen, aardappels, boontjes, maïs, gerst, tarwe. Maar mijn hart ging open bij het zien van mijn oude liefde: VLAS! Wat een prachtgewas is dat toch. Een kleur groen anders dan alle groen, een zijdezacht kleed in het landschap. We waren eigenlijk net een weekje te vroeg. Nog een paar zonnetjes en dan gebeurt het: het groen verandert in een zacht wiegend, blauw veld: prachtig! Zeeuws Vlaanderen is dé plek in Nederland waar nog vlas geteeld wordt. Een moeilijk gewas om te verbouwen, maar uiteindelijk wordt het na gezwingeld en gehekeld te zijn tot linnen, lijnolie, sigarettenvloeitjes, kleding, touw, isolatie, brandslangen en grondstof voor cosmetica, geneesmiddelen, auto's en vliegtuigen. Allemaal uit die fijne stengeltjes met hun goudgele bolletjes! Dreischor (Dreister) heeft trouwens elk jaar een superleuke vlasdag (dit jaar op 18 augustus a.s.).

Afijn, de rit dus! Verzamelen bij de Mac Terneuzen, kuskus, nog even bakje koffie en op weg. Allereerst door het miniplaatsje Mauritsfort, waar wij onlangs zelf in de leuke theetuin aan de dijk wat gedronken hebben. Philippine, restaurant aan restaurant: niet zo gek in hét mosselcentrum van Zeeland. Boekhout, Watervliet, een bord naar de Maagd van Gent (wie zou dat zijn??), door Waterland Oudeman, waar je in De Roste Muis goed kunt eten. Sint Laureins, 'Sinte Kruus’ en Aardenburg met een rommelmarkt tot in de kleinste straatjes, alles afgezet, waardoor wij een heen-en-weertje in de Kalverstraat hadden! Door! Sluis. Het is altijd druk daar. We nemen stapvoets de winkelstraat, ja inderdaad drukdrukdruk….), rustig Sint Anna ter Muiden, Retranchement. Wat een hoop herinneringen komen boven. Camping de Wildhof bestaat niet meer en het is ook jaren geleden, maar de herinneringen zijn vers. In 25 jaar heb ik hier honderden kilometers gefietst met veel, heel veel pubers. Naar Sluis, het Zwin, het zwembad van Aardenburg, het landbouwmuseum met die enthousiaste man, langs het kanaal naar Brugge met als vaste stop dat leuke café in Damme…… Je hebt geen idee hoeveel leuks en moeilijks er met fietsen en pubers aan de hand kan zijn…..Kamperen, iedereen zelf koken, de echte disco op het eind. Fijne tijd.

TERUG...: Rinus en Addie hebben mooie weggetjes uitgezocht, soms tikkie terug, af en toe de kasseien (bijna) echt België. Nog steeds bewolkt, maar toch lekker. Jos na Sluis nog even een standaardveer-momentje (met dank aan onze Handige Hetty vlug gefikst!).
De lunch in Cadzand-Bad bij “Il Gabbiano" gezellig en lekker, veel babbeldebabbel, we leren elkaar steeds beter kennen, fijn.
Op de terugweg nog een paar onverwachte wegomleggingen, waar Rinus gelukkig weer de juiste route vond. De Groe, Schoondieke, de rotonde. Een leuke rit. Nog even uitzwaaien voor en na de tunnel, weer ieder zijns weegs. Fijne dag. We zien elkaar graag weer op de barbeque op 7 juli. Wij nu eerst Corsica…morgen weg, joepie.
Addie en Rinus, bedankt voor deze leuke rit!

 Jos en Marina