Hd2 Hd4 Hd6 Hd5 Hd7 Hd3

Artikelen

Verslag HOG Rally Benelux 2019

HOG  Rally Benelux 2019!
 
Beste leden:
 
50 jaar Rock Chapter Amersfoort + HOG Benelux Rally => WOODSTOCK in Garderen!! (30 mei-2 juni 2019)
Lekker op de motor, we hadden er zin in. Het was donderdag al begonnen; wij konden pas vrijdagavond na het werk weg. Maar toen we er waren… wat een feest!
Bij de poort al, maar eerst moest een paar kilometer verderop ons tentje op. Om half 11 door de beveiliging en stapten we zo de Sixties binnen!
Geweldig, stoere “Harleys" ineens Happy Hippie. Iedereen liep met hoofdbandjes, peace-kettingen, bloemen, franjes, overal blije kleuren.
Maar bovenal: muziek. Woodstock coverbands, goeie. Deze zomer is HET festival aller tijden alweer 52 jaar geleden. Pracht thema!
Het was druk. Meer dan duizend Harley-liefhebbers, tot zelfs uit Noorwegen en Amerika. Van ons eigen Chapter hadden we met 10 leden en 4 oud-leden een leuke vertegenwoordiging.
Tussen het groen bij het West Cord Hotel shops, eettentjes, barretjes, een bluescafé, loungeruimte en natuurlijk de grote tent waar we meteen in de sfeer zaten met "Lets Zeppelin", top!!
Het werd laat en vrolijk. Toen kruipdoor, sluipdoor naar ons tentje op camping "De Reebok". Jos had een kortere route bedacht, dwars over een akker, stukje veld, door bosjes (bramen!), over een hekje, paar schrikdraadjes. Pikkedonker, dus die ene val in dat greppeltje viel eigenlijk best mee, hoewel, eerst ook al een valmomentje over het schrikdraadje.... Brave camping, alles prima verzorgd, goed geslapen. Fijn want de volgende ochtend hadden we al vroeg in het dorp afgesproken om een rit te gaan maken. Een klein clubje, we zagen het niet zo zitten, dat in de door het HOG georganiseerde groepen van 50 te doen. Leve de Garmin. Het weer perfect, Jos en Johan reden afwisselend de 157 km. voor en het was echt prachtig. Wat een mooie omgeving! Ook leuk langs al dat water.
En toen werd het alweer avond! Weer feest! Helemaal uit ons dak gegaan bij de Bootleg Doors. Geklonken, gelachen, gedanst en uiteindelijk een naproostje bij de bluesband.
Jaja, voor de vierde keer dat hele gedoe over de akker (toch slim bedacht van Jos)….. niet gevallen, heerlijk geslapen.
Ook zondag zon, warm, heel warm. We besloten de Harley-optocht naar de dealer in Amersfoort niet te volgen, maar gebakken eieren te gaan eten bij "De Bonte Koe". Als leuke toegift kregen we onze eigen optocht naast het terras: veel prachtige Harleys, ook op weg naar huis.
Met een lekker gevoel terug richting Middelburg, mmm… nog even happy chillen op het strand.
Onze eerste HOG-Rally: absoluut geslaagd!
Iedereen erg bedankt en graag tot de Equinoxerit op 21 juni!
 
 
Groetjes,
Jos & Marina
 
 

17-6-2018 - M&J go Corsica!

Klik hier om dit uitgebreide verslag te lezen. 

 

 

Verslag ride-out 13 april - rondje Antwerpen

Verslag Ride-out, rondje Antwerpen - zaterdag 13 april 2019
Beste Chapterleden!!
Voor mij was het de 2e rit, die ik heb voorbereid op de computer en heb voorgereden.
Erik-Jan zou helpen, maar zoals bekend had hij een ziekenboeg-momentje....
Overigens heeft de bikkel wel meegereden, 3 weken na de ribbenbreuk!
Op mijn vraag of hij ook 700 mtr kasseien aankon, zei hij: "dat is een goede test!".
Jammer, maar soms stuurt de Garmin je anders, dan je had gepland.
- over een brug, die eigenlijk gesloten was wegens onderhoud, i.p.v. door de tunnel
- wegonderbrekingen die er de week daarvoor nog niet waren, of juist weer nieuwe
Gelukkig kom je altijd weer op de goede route.
Dit keer was mijn andere nichtje Mirande mee, zij heeft genoten en de foto's en filmpjes gemaakt!
Het was zonnig, een beetje fris, we hadden er zin in!
Vanaf Terneuzen, via Koewacht de grens over en België in, 9 Harley's op een rij.
Even stoppen om mijn rechterflank schoon te maken, er kwam een reiger overvliegen.....!
Verderop langs restaurant "Straffe Kost", wat zou je daar te eten krijgen? :-)
Door leuke dorpjes en stadjes kwamen we aan in Temse, op de boulevard aan de Schelde gezellig koffie gedronken. Na de brug door de polder van de oude Schelde, pittoresk!
De route gaat dan verder door Boom naar het dorpje Reet, daar hebben we in een typisch belgisch café geluncht. Tijdens het zomerfestival hangt er een spandoek aan de kerk:
"WELKOM IN ONS REET"!!.
De route leidt ons verder door het volgebouwde buitengebied van Antwerpen. Onderweg wel een mooie straat met Japanse Kers, vol in bloei! Dan via Wommelgem richting Brasschaat, gelukkig eindelijk weer meer groen, een prachtig kasteel, pompeuze villa's.
Door een bos en ja hoor, boomzagende mannen versperden de weg.
Via een kiezelweggetje toch weer op de goede weg naar Hoogerheide.
Daar aangekomen bijgepraat over de rit, het biertje smaakte goed!
Iedereen vond het een geslaagde rit en de sfeer was de hele dag opperbest!
Dan is er alweer het afscheid en met gezwinde spoed huiswaarts!
Na toch nog een regennattesneeuwbuitje bij Kruiningen waren we om 6 uur weer thuis!
Om van je eigen rit ook nog een stukje te schrijven is wel een beetje apart!
Hopelijk hebben jullie een aardige indruk van de rit!
Allemaal bedankt voor de gezellige dag, Peter, Bas en Rinus ook voor de begeleiding!
Iedereen graag tot ziens bij de volgende ride-out, meer info volgt.
Hartelijke groeten,
 Jos Brand
 
 

verslag 1e Ride-in op 23 maart 2019

23 maart 2019 - Ride-in door Adrie de Winter! 

 

Beste Chapterleden!!

 

En ja hoor, we mochten eindelijk weer na die frisse wintermaanden!

 

Helaas heeft Erik-Jan bij aankomst aan de start door een valpartijtje 5 ribben gebroken.

Was behoorlijk pijnlijk schreef hij ons, Erik-Jan, nogmaals van harte beterschap, dat je snel weer meerijdt! Hetty en Jos M., bedankt voor de hulpdienst!

Marina kon ook niet mee, zij had een valmomentje tijdens het skiën, knieband gescheurd en zo! Ook Marina van harte beterschap, en voor Hendrik en Chiel, spoedig herstel gewenst!

Zo, genoeg uit de ziekenboeg.....

 

Gelukkig wilde mijn nichtje wel mee achterop, de filmpjes zijn van haar!

Welkom aan gastrijder Wim uit Schore, sinds 2 weken bezitter van een mooie Fatboy!

 

 13 ronkende Harleys,  met 11 man/4 vrouw vertrokken met gezwinde spoed de Zuid-Bevelandse polder in. Adrie reed ons voor en heeft ons bijna alle dorpen laten zien.

Gawege, ik had er nooit van gehoord! Oostdijk, met een verwijzingsbord naar het "Industrieterrein".... hoe groot zou dat zijn?

Bij Yerseke rook je de sterk de zee, bij de boerderijen kwamen andere, meer landelijke luchten op je af.....

Er stond nog niet veel in bloei, maar je voelt dat de lente in aantocht is.

Verder door "De Zak" en bij Borssele het café "'t Klompekot" in de hoek van een dijk,

bij velen bekend, beetje apart, maar zeker een bezoekje waard!

Via  nog wat meer kronkelende dijkjes, langs weilanden en boomgaarden kwamen we na ruim anderhalf uur aan bij MotoPort.

Daar werden we door wat andere leden verwelkomd en mochten we genieten van de koffie met heerlijke, bijpassende Harley-taartjes.

Goed om elkaar weer te zien en even bij te praten!

 

 Het begin van het Harley-seizoen is er: Adrie, een leuke rit, top, bedankt!

 

Iedereen graag tot ziens bij de 1e ride-out op zaterdag 13 april door Jos B. en Rinus!

Meer informatie volgt snel.

 

Hartelijke groeten,

 

 Jos Brand

Verslag DCH chapterweekend

Beste Harleyvrienden,
Liefde en vriendschap zijn prachtig en in een Harleyweekend, fantastisch! Dichtbij elkaar komen verhalen los, mensen verbinden.
Het verhaal van vrijdag overdag was HEET (minimaal 37 graden), respect om dan toch nog een mooie rit te maken. Jammer genoeg konden we daar zelf niet bijzijn, tja, werk… Onze avondrit was Héél Warm en stond in het teken van zoeken naar de rode bloedmaan. Maar nee hoor, overal om ons heen horizon en heel veel lucht, maar geen maan. Jammer! De rit (ondanks file, hete föhn en een gebraden enkel) vlot en het welkom van de elf in Eifelhotel Malberg geweldig! Zo wil je thuiskomen. Ons eten heerlijk, de avond geweldig en als toetje toch nog het allerlaatste stukje maansverduistering vanachter de berg.
Eigenaars Ronald en Gret’l hadden geÏnvesteerd in nieuwe matrassen, heerlijk geslapen. Zaterdag natürlich dé rit. Jos van Els reed voor. Meteen al 9%, 11%, 13%, hoog-laag. Veel gaten in het nog natte wegdek van soms amper 2 auto’s breed, Strassenschäden! Haarspeldbochten en de zon tussen de bomen. Het leek de Tour de France wel: perfect voor een echt Harleyhart!
Het leven gemoedelijk in de kleine dorpjes. Himmerath, Niederscheidweiler, allemaal keurig aangeveegd. Verder wijdse natuur, dichte bossen en regelmatig uitzichten… poewee!
In Hontheim zelfs nog even off-road… en weer terug. Het bord “doodlopende weg" bleek dus toch waar. Na weer veel bossen (geweldig) stop in de Elfenmühle, fotomomentjes en veel koffie en spa voor onze nadorst. Zell, Behrlingen, de prachtige Moezel, letterlijk o-ve-ral druiven. Traben-Trabach: lunch in de Vier Löwen. We zaten net op het terras toen de door Jos keurig geplande stortbui kwam. Gauw droog binnen en even later weer lekker buiten eten. Terug op de motor: Weingut, Weinkeller, Weinhotel, Weinstube, Weinrestaurant, Weingasthaus, Klosterwein….. De Hochmoselbrücke net na Ürzig  indrukwekkend: de overspanning van 1702 m na veel jaren nu bijna klaar. De hoogste pijler is 150 meter! Daaronder ben je toch maar een stipje met je Harley. Getankt, tijd voor een ijsje en zurück naar het gastvrije hotel op de heuvel tussen Malberg en Kyllburg met prachtig zicht op het kasteel en die twee dorpjes links en rechts onder ons. Voor de barbecue nog even de altijd leuke groepsfoto! Op het terras Ronald in een “vurige” outfit in voorbereiding. Weer een fijne avond, met veel lachen en prachtige gesprekken. Volgens mij werkt een Chapterweekend beter dan ontgroenen om vrienden voor het leven te worden.
Na een goede nachtrust, ontbijt en een heel warm afscheid vertrokken we met kleine oogjes onder een aangenaam wolkendekje weer richting Nederland. De snelle groep vroeg, de achteraankomers relaxed via Luxemburg: Echternach, het Müllers- en Blumental (aanrader!) en lunch in Esch-sur-Süre. Wat een topweekend!!! Organisatoren, hartelijk bedankt!!!
Jos en Marina