Hd6 Hd3 Hd5 Hd4 Hd7 Hd2

Artikelen

verslag rit naar de Biesbosch zondag 15 september

Beste Chaptervrienden!


Hierbij het verslag van onze rit naar de Biesbosch afgelopen zondag 15 september.

11 Harleys, 13 enthousiaste leden, zonnetje en prachtig weer: m'n liefje wat wil je nog meer?!

Marions eerste keer voorrijden: nou, ging prima toppertje! Zij, Rinus en Erik-Jan hadden een mooie toer door de Biesbosch voorbereid. Er genoten er meer: de Tour-Giro-Vueltakoorts spatte nog af van alle wielrenners die we de hele dag tegenkwamen. 

 

Start vanaf de Wouwse Tol en meteen dáár rechts! Wow, een prachtig dravende hengst tussen het groen. Toch? Hoewel...? Een levensecht namaakpaard dus, gaaf, knap! 

Kruisland oogt verlaten. Opeens beierende klokken, legertrucks, iedereen rond de kerk… Jaarmarkt met oude brommers! Net buiten het dorp heeft een ram eerder zijn eigen feestje gehad: de hele kudde heeft een rood achterste. Na Oud Gastel de eerste boomkwekerij, duidelijk goeie grond hier voor onze zuurstofbom(m)en. We kruisen de Dintel, ook de sluisjes in petrolkleur zullen we nog veel gaan zien. Links een grote, statige schuur met de naam “Meerezigt”, kijkt uit op … Zevenbergen, dat hadden we dan weer niet zien aankomen. Er staan overigens wel een paar schitterende oude industriële gebouwen, zelfs één te koop. Zou gaaf zijn daar iets moois in te beginnen. De Koekoeksedijk langs de Roode Vaart gaat naadloos over in de Koekoekendijk (foutje van Google kaartenmaker?). 

Moerdijk blijkt bijzonder: de hoge vierkante toren met ernaast een soort open gevel vormen "een dorpscentrum waarop menig ander dorp van vergelijkbare omvang jaloers zal zijn” (bron: Reliwiki - ja, bestaat echt!). Het is net of er getennist wordt in de oude Rooms Katholieke kerk, inderdaad apart.

We zwerven verder langs dijken met schapen en ganzen, hoge bomen en uitgestrekte polders, en overal veel Biesboschwater, mooi. Voor ons plots een dreigend “ding”, hoe dichterbij hoe groter en lelijker. Pas als we Drimmelen en Geertruidenberg voorbij zijn kunnen we deze Amercentrale met zijn woud aan elektriciteitsmasten achter ons laten. We rijden over de Donge Raamsdonksveer in; veel nieuwbouw, veel industrie én een futuristische koepel, dat zowel Louwman-college als automuseum blijkt. Even klein stukje A27, de Bergse Maas over en eindelijk zullen we ontdekken wie die Hank Dussen nou eigenlijk is. Het wordt gekker, er blijkt ook nog een "Hank de Hang" te bestaan (nooit van gehoord) met veel dezelfde luxe rietdakhuizen met geel-witte kozijnen, maf gezicht. Is dit nou een dorp of een vakantiepark?? Beter door!

In de nieuwe omgeving is alles uitgestrekt en landbouw wat de klok slaat. Veel uien, rooie kolen, hoog water in de sloten, overal passeerplaatsen. Akkerbedrijf Roodzant boert (aan zijn huis te zien) goed, er zijn er meer. Twee verdwaalde kippen, bijenkasten, Jesus saves! en stoffeerders gevraagd. We passeren het monument van een propeller van een opgegraven vliegtuig, ook hier vind je overal sporen terug van WO II. 

We bereiken het gebied van trotse bewoners: Wèrrekendam. Alle dorpen in deze streek hebben een eigen “ondernaam”. Een beetje asociaal voegen 1,2,3,4 zuiderbuurmotoren zich even in onze rij, nou ja zeg! De omgeving is overigens mooi en vriendelijk, dit lijkt het meest op echt Biesboschland. Overal weids water, groen, veel vogels, af en toe een huis op een heuvel. De zijwegen ernaartoe alleen toegankelijk voor de omwonenden en je mag er ook niet zwemmen. Rust hier! Zelfs de enorme schuren met rietdaken hebben voor elk raampje gehaakte gordijntjes… Dan weer zo’n piepklein sluisje en hé, daar is Het Bolle Bevertje! Joepie zegt ook onze maag. Alsof ze het al wisten: ons eten stond al klaar, zelfs de koffie kwam erna… 

 

Een vriendelijke voorbijganger maakt de groepsfoto en we rijden een stukkie terug naar Werkendam. Weer langs die leuke “bootrotonde”. We pakken de ventweg naar Sleeuwijk waar Lars net is gebracht door de ooievaar. Oudendijk, Woudrichem, Rijswijk. Het is een behoorlijk eind over de hoge dijk, altijd leuk de zaak van bovenaf te bekijken. Jammer, de bushalte rechts is gesloopt door vandalen die waarschijnlijk zelf zelden met de bus gaan. Andel (Ael) in en weer uit. We kruisen de N267, hier hadden ze duidelijk heel veel aarde over. We rijden richting Eethen (zou dat een werkwoord of een oproep zijn?) Lëëte dus, met een prachtige akkerrand. We kunnen nog net op het gratis pontje CapelseVeer. Voor we het weten rijden we verder aan de overkant. Voor ons een minimimi-Brienenoordbrug en een sloot met echte plompsigaren.  Grote koeienschuren hier, weer over water, haven van Waspik, Raamsdonk en maïs. Raamsdonksveer, maïs. Oosterhout, maïs. De Groenrijk roept ons alweer “Hallo herfst” toe, maar het is 21 graden en volop zon. We rijden de bomen in, Teteringen, mooi en zo hup, Breda. Tja, wat moet je ervan zeggen; alles groot, groter, druk, drukker. En dan opeens weer groen, maïs en de koeien van slagerij Goos. Halderberg nieuw, keurig en netjes. Gelukkig af en toe toch een paar oude kotjes en wat bedoeninkjes ertussen, alleen maar netjes is zo saai… Net als al dat maïs, sinds de Bolle Bever komen we er niet meer vanaf. 

De Oude Bredasepostbaan is lang en eindigt voor de A58 in wat losse steentjes… We naderen ons eindpunt, rechtsaf vliegveld Seppe. Jaja, het heet nu Breda Airport…. Het is er druk en gezellig in de Cockpit. We genieten op het terras nog even van een drankje na deze 190 km. Wat een leuke rit, van genoten. Bedankt Marion, Rinus en Erik-Jan!

Byebye, zwaaizwaai!!! Huiswaarts!

 

Graag tot de volgende op zondag 29 september, als Rob ons gaat verrassen.

 

Groetjes, Marina & Jos

 

 

 

verslag ride-out Equinox 21-06-2016

Verslag Ride-out Equinox, vrijdagavond 21-6-2019

 

Beste motorvrienden, hierbij het verslag van onze rit naar de zon!!
Equinoxrit 2019.

 

Vrijdagavond, 8 blinkende Harleys met 12 liefhebbers bij ‘De Loods' in Kortgene. We hebben duidelijk zin in onze inmiddels traditionele rit op de (bijna) langste dag: de ondergaande zon tegemoet!

Hans en Marleen, welkom gastvrienden! Hendrik is wegzetter zonder weg te zetten, Peter achterrijder in functie!

Weer veel te zien en te genieten onderweg. Meteen al die grappige groene huisjes, de Willempolderse hobbelweg, haventje, pontje, terug huizen, grote schuren, rijden tussen de kalverogen. Kruisdwarsweg.

Je kunt ver kijken: links Veerse Meer, rechts blauw bloeiend vlas, helaas steeds unieker in Zeeland.

Veere aan de overkant, Pit-beton boven de dijk. Kamperland haventje, weer Pit-beton, nu met prachtige historische schepen ervoor. Dan de “gewone” jachthaven. Schotsman, Ruiterplaat. Wij "te gast” op de fietsweg met een verhoging als middenstreep. inderdaad veel fietsers. Even geen hekrunderen op de dijk, wel veel groen, mooi. Maar opvallend ook het aantal dode bomen.

 

Bocht, bocht, langs de “legovakantiehuizen”, bocht en weer water, Veere nu bijna aan te raken. De "Robbedoes" houdt vakantie op/aan/in het Veerse Meer, het is ook heerlijk hier. De zon zakt, slechts één wolk aan de hemel. Rechtsonder de mooie oude muur met mos en vetplanten naast ons; rechtshoog de “Rode Fiets” op de Veerse Dam.

Vrouwenpolder: je hoort steeds dat in Zeeland genoeg vakantiehuizen zijn, toch wordt overal gebouwd, groots ook, rara… Over de Langedam slingeren we naar Veere. Langs de kreken die zijn overgebleven na de inundatie in 1944. Rond de diepe geulen is een prachtig bos met veel natuurleven ontstaan.

Veere is vredig. Mooie huizen, hier ligt veel historie. Wat toeristen laven zich aan de zon of een pizza. Ook hier wordt deze vrijdag oud papier opgehaald door vrijwilligers. Gras ligt te drogen, op ‘Sandenburg’ wordt de Fair voorbereid. We laten de Dom en de waterput links en gaan via Zanddijk richt Gapinge. Afgesloten! Er wordt wat gebouwd en gesjouwd in Zeeland... De omweg met Walcherse kasseitjes is ook oké. Muggen dansen in de zakkende zon. Plas- en rookpauze bij het benzinestation met de “MegaXXL-kersen”. We hebben ze niet gezien, maar dat moeten wel golfballen zijn, gevaarlijk eten dus!

 

Nog steeds maar één wolk, een grijs waasje boven Middelburg. Langs koeien met nog echte horens. Roemeniëschuur, centrum Hriepskerke. Oeps, ringrijdersinvasie, boerenoorlog! Terug en om naar “Melis" richting kust, daar moeten we zijn!

De zon zakt nu recht in onze ogen. De eerste vinger: rechts het boerderijtje van opa Jos. Na Mariekerke bij de bijzondere pilaar rechts. “Zoetelande”. Ook hier veel nieuwbouw, de toeristen worden maar verwend. Bonte Pieten op het voetbalveld, na het ‘Witte Schip’ een 2e vingertje: "de Hooi”, disco waar de jonge Jos vele uurtjes doorbracht.......

De Westkappelse kreek begint in een puntje maar is lang en groot. Ook deze is ontstaan in 1944 toen de dijken werden doorgestoken om de laatste Duitsers te verdrijven. Wat een enorme stap om zoiets te doen. Nog steeds heeft Walcheren “waterhuizen” en veel zilte grond. De diepe stroomgaten waren nauwelijks te dichten en in de jaren ’60 en ‘70 is er een wandelbos rond de kreek aangeplant.

Westkapelle: het rooie dorp wat duidelijk vanaf de dijk te zien is. De trotse vuurtoren hoger dan de zon. Op een thermometer 22,4°. We broembroemen langs het concert op de Markt, het Polderhuis, zeer de moeite waard.

Door de vislucht rijden we de zeedijk op, links de ZEE! Altijd machtig, altijd vissers, auto's, genietende mensen met een drankje in een stoeltje. De meeuwen houden vergadering.

 

Dag zee! Omhoog, omlaag: we duiken opnieuw de petâten, de tèrreve, andievie en hêêste in. Terug Schelpweg, de watertoren van Domburg al voor ons. Wat ruiken we toch? Ah, de roots!

Vingertje: Links de Golf waar papa greenkeeper was. Nog even rondje Aagtekerke, dag molen met je schattige kleine huisje. Kasteel Westhove, links de villa van Derk Sauer, rechts de sjiek van Domburg en uiteraard langs de altijd drukke terrassen in de hoofdstraat en een “hé maestro-zwaai" naar vriend Sepp van de pizzeria.

Nu wordt het echt druk met de lijst van Jos, wijzen hier, wijzen daar. De Brouwerijweg waar eens zijn lagere school stond: bouwput. Ook Domburg, stadje van het Zeeuwse Licht, ooit vol kunstenaars, koninklijke- en rijke badgasten, staat flink in de steigers.

 

En klein halfuurtje voor zonsondergang bereiken we ons doel: zonsondergang bij het Badpaviljoen. Een prachtige plek hoog op de duinen, ooit in 1889 geopend en in 2008 door Ferdie en Mirjam na een fikse restauratie heropend. De zon zakt net niet in de zee, maar wat geeft het. De rit was top, de sfeer goed, de drankjes lekker.

Bedankt Jos en back-up Erik-Jan!

 

Graag tot de volgende rit, meer info volgt!

 

Groeten, Jos en Marina

 

Verslag HOG Rally Benelux 2019

HOG  Rally Benelux 2019!
 
Beste leden:
 
50 jaar Rock Chapter Amersfoort + HOG Benelux Rally => WOODSTOCK in Garderen!! (30 mei-2 juni 2019)
Lekker op de motor, we hadden er zin in. Het was donderdag al begonnen; wij konden pas vrijdagavond na het werk weg. Maar toen we er waren… wat een feest!
Bij de poort al, maar eerst moest een paar kilometer verderop ons tentje op. Om half 11 door de beveiliging en stapten we zo de Sixties binnen!
Geweldig, stoere “Harleys" ineens Happy Hippie. Iedereen liep met hoofdbandjes, peace-kettingen, bloemen, franjes, overal blije kleuren.
Maar bovenal: muziek. Woodstock coverbands, goeie. Deze zomer is HET festival aller tijden alweer 52 jaar geleden. Pracht thema!
Het was druk. Meer dan duizend Harley-liefhebbers, tot zelfs uit Noorwegen en Amerika. Van ons eigen Chapter hadden we met 10 leden en 4 oud-leden een leuke vertegenwoordiging.
Tussen het groen bij het West Cord Hotel shops, eettentjes, barretjes, een bluescafé, loungeruimte en natuurlijk de grote tent waar we meteen in de sfeer zaten met "Lets Zeppelin", top!!
Het werd laat en vrolijk. Toen kruipdoor, sluipdoor naar ons tentje op camping "De Reebok". Jos had een kortere route bedacht, dwars over een akker, stukje veld, door bosjes (bramen!), over een hekje, paar schrikdraadjes. Pikkedonker, dus die ene val in dat greppeltje viel eigenlijk best mee, hoewel, eerst ook al een valmomentje over het schrikdraadje.... Brave camping, alles prima verzorgd, goed geslapen. Fijn want de volgende ochtend hadden we al vroeg in het dorp afgesproken om een rit te gaan maken. Een klein clubje, we zagen het niet zo zitten, dat in de door het HOG georganiseerde groepen van 50 te doen. Leve de Garmin. Het weer perfect, Jos en Johan reden afwisselend de 157 km. voor en het was echt prachtig. Wat een mooie omgeving! Ook leuk langs al dat water.
En toen werd het alweer avond! Weer feest! Helemaal uit ons dak gegaan bij de Bootleg Doors. Geklonken, gelachen, gedanst en uiteindelijk een naproostje bij de bluesband.
Jaja, voor de vierde keer dat hele gedoe over de akker (toch slim bedacht van Jos)….. niet gevallen, heerlijk geslapen.
Ook zondag zon, warm, heel warm. We besloten de Harley-optocht naar de dealer in Amersfoort niet te volgen, maar gebakken eieren te gaan eten bij "De Bonte Koe". Als leuke toegift kregen we onze eigen optocht naast het terras: veel prachtige Harleys, ook op weg naar huis.
Met een lekker gevoel terug richting Middelburg, mmm… nog even happy chillen op het strand.
Onze eerste HOG-Rally: absoluut geslaagd!
Iedereen erg bedankt en graag tot de Equinoxerit op 21 juni!
 
 
Groetjes,
Jos & Marina
 
 

17-6-2018 - M&J go Corsica!

Klik hier om dit uitgebreide verslag te lezen. 

 

 

Verslag ride-out 13 april - rondje Antwerpen

Verslag Ride-out, rondje Antwerpen - zaterdag 13 april 2019
Beste Chapterleden!!
Voor mij was het de 2e rit, die ik heb voorbereid op de computer en heb voorgereden.
Erik-Jan zou helpen, maar zoals bekend had hij een ziekenboeg-momentje....
Overigens heeft de bikkel wel meegereden, 3 weken na de ribbenbreuk!
Op mijn vraag of hij ook 700 mtr kasseien aankon, zei hij: "dat is een goede test!".
Jammer, maar soms stuurt de Garmin je anders, dan je had gepland.
- over een brug, die eigenlijk gesloten was wegens onderhoud, i.p.v. door de tunnel
- wegonderbrekingen die er de week daarvoor nog niet waren, of juist weer nieuwe
Gelukkig kom je altijd weer op de goede route.
Dit keer was mijn andere nichtje Mirande mee, zij heeft genoten en de foto's en filmpjes gemaakt!
Het was zonnig, een beetje fris, we hadden er zin in!
Vanaf Terneuzen, via Koewacht de grens over en België in, 9 Harley's op een rij.
Even stoppen om mijn rechterflank schoon te maken, er kwam een reiger overvliegen.....!
Verderop langs restaurant "Straffe Kost", wat zou je daar te eten krijgen? :-)
Door leuke dorpjes en stadjes kwamen we aan in Temse, op de boulevard aan de Schelde gezellig koffie gedronken. Na de brug door de polder van de oude Schelde, pittoresk!
De route gaat dan verder door Boom naar het dorpje Reet, daar hebben we in een typisch belgisch café geluncht. Tijdens het zomerfestival hangt er een spandoek aan de kerk:
"WELKOM IN ONS REET"!!.
De route leidt ons verder door het volgebouwde buitengebied van Antwerpen. Onderweg wel een mooie straat met Japanse Kers, vol in bloei! Dan via Wommelgem richting Brasschaat, gelukkig eindelijk weer meer groen, een prachtig kasteel, pompeuze villa's.
Door een bos en ja hoor, boomzagende mannen versperden de weg.
Via een kiezelweggetje toch weer op de goede weg naar Hoogerheide.
Daar aangekomen bijgepraat over de rit, het biertje smaakte goed!
Iedereen vond het een geslaagde rit en de sfeer was de hele dag opperbest!
Dan is er alweer het afscheid en met gezwinde spoed huiswaarts!
Na toch nog een regennattesneeuwbuitje bij Kruiningen waren we om 6 uur weer thuis!
Om van je eigen rit ook nog een stukje te schrijven is wel een beetje apart!
Hopelijk hebben jullie een aardige indruk van de rit!
Allemaal bedankt voor de gezellige dag, Peter, Bas en Rinus ook voor de begeleiding!
Iedereen graag tot ziens bij de volgende ride-out, meer info volgt.
Hartelijke groeten,
 Jos Brand