Hd4 Hd6 Hd7 Hd2 Hd5 Hd3

Artikelen

Verslag en foto's BBQ en rit 23 juli 2016

Rondje nostalgie en lekker happen met HDDC ! (23 juli 2016) Klik hier voor de foto's.

De vakantie roept! Maar voordien: rap naar “Dreister” voor een rondje Schouwen. Wat een geweldige plek hebben Rinus en Sylvia. Plan: met 10 blinkende HD’s een rondje Schouwen-Duiveland, daarna BBQ in Kapelle. Sommigen hadden toen al honger, oei!

Het ‘rondje van Rinus’ was een slingerdeslanger over het hele eiland, van de polders bij Bru, over de Weg van de Buitenlandse Pers. Door de Noordhavenpoort in Zierikzee, zwaaien naar de oude mosselvissers, die zowat op hun stoepje wonen, de bootjes langs de kaai. Altijd geweldig daar. Ik realiseer me dat ik hier meer roots heb dan ik dacht. Door naar “Schoddebozze”, ik zie ik mezelf weer op de waterfietsen. Noordgouwe, Zonnemaire, Bommenede, Brouw, Looperskapelle, “Briepe”: dit is een echte “tour nostalgique”, genieten! Broembroem onder de viaductjes over de Rampweg richting Renesse. Ook veel eigens: Durpsuus, de Stulp: dank je Rinus, mijn dag kon niet meer stuk! Hogezoom, mooi dat Schouwen ondanks alle toerisme op veel plekken zo groen en hetzelfde is gebleven. Geen wonder dat mensen er graag vakantie vieren.
Over “Emstie”, een glimp van Slot Haamstede; op Burgh In de Soete Suikerbol (moet je echt een keer naar binnen) een doosje profetenbrood voor Ed en Diana gekocht, de Kraaijesteinseweg. Onder de N57 door langs het prachtige vlas, het Smurfenhuisje en dan eindelijk: de zilte lucht van de Oosterschelde. De inlagen vol bijzondere vogels. Bij de Plompe Toren (zeker eens opgaan) stop-plassen-foto en de zon! 
Even de snelle weg, hé, Moriaanshoofd. Links Plan Tureluur, een waanzinnig uitgestrekt uniek natuurgebied. Rechtenuutdeur naar Zierikzee langs de Nobelpoort met de 2 verschillende torens! (voor beide dochters één, konden het niet eens worden). Dat ik dat dan nog weet….
De BBQ roept!! Bij de Val mag Petra voorop, zij weet de weg. Eerst even veel bootjes kijken voor de open Zeelandbrug. In 1965 de langste brug van Europa, toen nog  Oosterscheldebrug. Voordien ging ik met de veerpont "Koningin Emma" naar den overkant, avontuur. 14 december ging die voor laatste keer. De prachtige Wilhelminapolder, Goese Sas, langs de voor mij onbekende wijk Goese Meer. Het maisveld gezien? Van bovenaf is bloeiend mais net een kunstwerk. Kattendijke: zeelucht: ineens verrassend de Oosterschelde van de andere kant. Zwaaimeisjes langs de dijk, meer maaggeknor. Wel mooie route Petra!
Toen, wat een ontvangst in Kapelle, geweldig!!! Het leek wel of we gewonnen hadden. Een heel comité, foto’s, film, Mauro met z’n drone, grappig. Hoihoi, kuskus. De koffie en drankjes heerlijk, het gezelschap prima, lekker eten (complimenten voor BBQ-king Ed). En uiteraard nog hard gezongen voor Marcel. Ja jongen, dat krijg je als je jarig bent!
Diana, Ed en Femke, hartelijk bedankt voor de BBQ: TOP!
Nu de zomer in. We zien elkaar weer 20 augustus. Zo, inpakken en naar Ibiza, ook leuk!

Marina (en Jos).