Hd3 Hd4 Hd2 Hd5 Hd6 Hd7

Artikelen

Verslag Limburgrit ( zo. 26 juni 2016)

Verslag Limburgrit ( zo. 26 juni 2016)


Beste Chapter-leden!

Acht Harley's met daarop Johan, Marcel, Freek, Hendrik, Peter, Ron, Jean-Paul en Jos, plus 4 meegenietende dames: Jolanda, Wilma, Anita en Marina.

Up tempo via de Meeuw, grens over, tanken bij Ranst, stuk E313 tot afslag 31,
N2 op en relaxed het groen in.
Onderweg nog veel afgewaaide takken; gevolg van het noodweer de week ervoor. Daar zijn we in Zeeland toch goed vanaf gekomen.


Vanaf het Albertkanaal werd het duidelijk al minder vlak, maar na "Joepie de Maas!" serieus golvend.
De grijze lucht was meer dreigend dan nat (behalve een stortbui op het laatst). Zelfs af en toe een poging tot zon, prima weer om een stukje te rijden.
Johan nam ons mee naar het Limburg waar hij als stoere wielrenner, met een halve abrikozenvlaai (om onderweg "op te slobberen"), vroeger trainde.
Er wordt nog steeds gekoerst: waar we ook reden, overal heel veel wielrenners.


Eerste stop in Eijsden langs de Maas op het terras van restaurant Aon't Bat (=kade) voor koffie met heerlijke (rijst-kersen-abrikozen)vlaai. Onze motoren rond de ijzeren grenspaal. By the way, de serie "Dagboek van een herdershond" werd hier opgenomen!
Vervolgens richting Vaals. Na Libeek werd het af en toe echt klimmen.
Toen een wielrenner ons bergaf voorbij reed, even visioenen van de Alpenrit afgelopen zomer. Wat een snelheid maken die mannen! Maar, wij gingen ook niet ongemerkt voorbij!


Klimmen, dalen, kronkelen. Heel veel groen, onverwachte weidse uitzichten over het Limburgse land. Veel dorpjes, overal terrasjes en blije mensen, allemaal erg mooi en gezellig.
Heel druk op het Drielandenpunt (een must voor toeristen als wij!). Effe ronkend rond de 3 vlaggen, stoppen, lachen voor de groepsfoto.
Op naar de lunch, nogmaals langs die levensgrote Delftsblauwe Jezus.
In Vijlen (of 'Viele') op het zonnige terras van de Vijlerhof lekkere soep met een "broodje" (brood!) en weer heuvel op, heuvel af. Wat is dat toch heerlijk op een Harley!
Mooi stuk natuur en prachtig al die kleuren groen tegen de (steeds grijzere) lucht. Waar, jawel, toch nog in Termaar DE BUI op ons stortte, met zelfs een klap onweer.
Even schuilen, gauw regenpakken aan (Wilma was eerder al zo slim) en weer verder over de Mergellandroute. Langs kapelletjes, vakwerkhuizen, door dorpjes waar kermis 'Kirmis' heet, en heel veel kruizen langs de weg.


Laatste stukje over de Maasroute naar café De Dikke Stein in Elsloo. Nog even samen proosten op een zeer geslaagde dag, plus een goede terugreis.
Toprit, was een leuk stukje "fietsen"! Johan en Peter, bedankt!

Klik hier hier voor de foto's