Hd5 Hd7 Hd2 Hd4 Hd3 Hd6

Artikelen

Verslag 3e RideOut

Zaterdag, 14 mei 2016, een herfstachtige dag, dreigende wolkenluchten, af en toe een spatje.
Ik haalde de motor uit de garage en ging, via Tholen op weg naar het tankstation De Meeuw in Rilland. Ik denk dat het een graad of 10 was en een stevige bries.
Daar was het al gezellig druk, 19 man/vrouw. Even een kop koffie en natuurlijk betalen bij Jan, een van de organisatoren van de dag.
Na een korte uitleg gingen we op pad onder aanvoering van Jos, de andere organisator.
En ja hoor , we zijn nog maar net onderweg of het gaat het regenen. Moet dit nu, maar na een minuut of 10 was het weer droog en zijn we verder afgezien van een enkele spat, droog overgekomen.
We toerden door het mooie zuiden van Brabant en het noorden van België, om naar ruim een uur uit te komen bij HD Hutten in Esbeek. Daar werden de handen gewarmd, de koffie smaakte goed en verruilde wat koopwaar nog van eigenaar.
Na een half uur sommeerde Jan ons weer terug op de motoren (14 stuks) om het laatste stukje van de ochtend af te leggen. Na een rondje rond de kerk in Hilvarenbeek en een stukje door Tilburg belanden we bij de Abdij, Bierbrouwerij De Koningshoeven – La Trappe, in Berkel-Enschot.
En daar stond hij, vriendelijk wuivend, de nestor van onze club, Willem Harms.
Na de motoren geparkeerd te hebben, werd Willem uitbundig door een ieder begroet en gingen we op weg naar de lunch. Aan lange tafels werd een brood maaltijd geserveerd, met uitstekend brood en beleg, diverse salades, uiteraard allemaal streekproducten.
Het was een geanimeerde lunch, de tijd vloog voorbij. Weldra werd het tijd om ons klaar te maken voor deel twee van die dag. Maar niet voordat er de nodige foto’s waren genomen.
We namen even bezit van een aantal solexen (misschien om alvast aan de gedachte te wennen!).
Op de parkeerplaats stond een van de monniken de motoren te bewonderen. Hij heeft nog even op de motor van Els gezeten en dit is uiteraard op de gevoelige plaat vastgelegd.
Na afscheid te hebben genomen van Willem, gingen we op pad door het noordelijke deel van Brabant richting huis.
Ik denk dat ik dit keer een van de eerste was die thuis was. Van anderen begreep ik dat het venijn toch nog wat in de staart zat, met wat regen.
Dank aan alle deelnemers, dankzij jullie een geslaagde en gezellige dag.
Jos, dank voor het veilig loodsen van de groep door het verkeer.
Jan, dank voor de organisatie van de koffiestop en lunch.
Chapeau voor beiden.

PS           Mocht je iets meer willen lezen over deze trappisten abdij, ga dan naar: www.latrappetrappisten.com